Šis filmas pasirinktas neatsitiktinai – sausio 25-ąją savo gimtadienį švenčia žmogus, tapęs drąsos, ryžto ir meilės savo šaliai simboliu – Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.
Šia proga TV3 eteryje – garsioji politinė satyrinė komedija „Tautos tarnas 2“, kurią sukūrė, prodiusavo ir pagrindinį vaidmenį atliko pats V. Zelenskis.
Ši kino juosta pasakoja neįtikėtiną istoriją apie Vasilijų Goloborodką – kuklų vidurinės mokyklos istorijos mokytoją, kurio aistringa kalba prieš korupciją, internete tampa tarsi virusu. O tuomet, jau netrukus, jam netikėtai atsiveria duris į prezidento postą.
Šis filmas, sukurtas pagal to paties pavadinimo televizijos serialą, buvo rodomas nuo 2015 iki 2019 metų ir užkariavo žiūrovų širdis ne tik Ukrainoje, bet ir už jos ribų. Progą jį išvysti jau turėjo ir TV3 žiūrovai.
Įkvėpti šio įspūdingo filmo, laidos vedėjai Vaida ir Laurynas išmėgino vieną iš mėgstamiausių Ukrainos virtuvės patiekalų – tradicinius ukrainietiškus barščius su kiaulienos šonkauliukais.
Ukrainietiški barščiai su kiaulienos šonkauliukais
Ingredientai:
- 3 litrai vandens;
- 500 g kiaulienos šonkaulių;
- 3 bulvės;
- 2 dideli burokėliai;
- 2 pomidorai;
- 1 svogūnas;
- 2 morkos;
- ¼ kopūsto galvos;
- ¼ saliero šaknies;
- 100 g džiovintų kriaušių riekelių;
- 4 lauro lapai;
- 5 kvapiųjų pipirų žirneliai;
- Kelios česnako skiltelės;
- 1 saldžioji paprika;
- 200 ml pomidorų sulčių;
- 30 g sviesto;
- 2 v. š. pomidorų pastos;
- Druska ir pipirai „Sauda“;
- 2 v. š. cukraus;
- Grietinė;
- Švieži krapai.
Gamyba:
Kiaulienos šonkaulius aptepkite „Sauda“ kiaulienos prieskoniais ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol susidarys auksinė plutelė. Kol šonkauliukai kepa, supjaustykite morkas ir saliero šaknį.
Apkepintus šonkaulius perkelkite į didelį puodą, užpilkite 3 litrais vandens ir užvirkite kartu su salierais, morkomis ir puse svogūno. Virkite pusvalandį ant vidutinės ugnies.
Tada smulkiai supjaustykite papriką, pomidorus ir likusią svogūno pusę. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite daržoves, kol jos suminkštės.
Supilkite pomidorų sultis, įmaišykite pomidorų pastą, įspauskite kelias česnako skilteles, suberkite cukrų ir pagardinkite druska bei pipirais. Troškinkite daržoves 5–7 minutes.
Po to suberkite 1 stambiai tarkuotą burokėlį ir troškinkite dar 3–4 minutes. Iš antrojo burokėlio išspauskite sultis naudodami sulčiaspaudę arba smulkią tarką.
Bulves supjaustykite mažais kubeliais. Į puodą su šonkauliais sudėkite bulves, apkepintas ir patroškintas daržoves, kvapiųjų pipirų žirnelius, lauro lapus, džiovintas kriaušes, burokėlių sultis, tada pagardinkite sriubą druska ir pipirais.
Susmulkinkite kopūstą ir sudėkite jį į puodą. Virkite sriubą dar apie 30 minučių ant vidutinės ugnies, kol visos daržovės bus minkštos ir skoniai susijungs.
Sriubą patiekite su šaukštu grietinės ir pabarstykite šviežiais krapais. Skanaus!
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!